Gorivo poskupljuje za pet feninga

Bez autora
Jul 23 2012

Gorivo na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj od srijede će najvjerovatnije poskupjeti u prosjeku za pet feninga. Cijene u rafinerijama "skočile" su za par feninga već prošle sedmice, ali na benzinskim pumpama uprkos tome nije bilo korekcije cijena. Iz rafinerije ima najava da će doći do ponovnog skoka cijena, zbog čega će i benzinske pumpe morati da izvrše korekciju cijena goriva. Ne zna se tačno koliko će biti to poskupljenje, ali za sada se očekuje da će gorivo poskupjeti u prosjeku pet feninga po litru. Trenutno se cijena goriva u RS kreće od 2,27 do 2,40 maraka. Na području Bijeljine je najjeftinije gorivo, jer je za litar dizela potrebno izdvojiti 2,27 maraka. U Hrvatskoj je takođe najavljeno poskupljenje goriva od ove sedmice u prosjeku za 0,30 kuna, pa bi tako evrosuper 95 mogao da košta 1,38 evra, a nova cijena evrodizela mogla bi da dostigne 1,29 evra.

Gorivo poskupljuje za pet feningaGorivo na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj od srijede će najvjerovatnije poskupjeti u prosjeku za pet feninga, rekao je "Glasu Srpske" predsjednik Udruženja vlasnika benzinskih pumpi RS Vukašin Vojinović.

Naglasio je da su cijene u rafinerijama "skočile" za par feninga već prošle sedmice, ali da na benzinskim pumpama uprkos tome nije bilo korekcije cijena.

- Iz rafinerije imamo najavu da će doći do ponovnog skoka cijena, zbog čega će i benzinske pumpe morati da izvrše korekciju cijena goriva. Ne znamo tačno koliko će biti to poskupljenje, ali za sada očekujemo da će gorivo poskupjeti u prosjeku pet feninga po litru - rekao je Vojinović.

Napominje da se trenutno cijena goriva u RS kreće od 2,27 do 2,40 maraka.

- Na području Bijeljine je najjeftinije gorivo, jer je za litar dizela potrebno izdvojiti 2,27 maraka - rekao je Vojnović.

U Hrvatskoj je takođe najavljeno poskupljenje goriva od ove sedmice u prosjeku za 0,30 kuna, pa bi tako evrosuper 95 mogao da košta 1,38 evra, a nova cijena evrodizela mogla bi da dostigne 1,29 evra.

Nafta

Cijene nafte na međunarodnim tržištima pale su ispod 107 dolara za barel. Cijena barela sirove nafte u Londonu pala je za 1,07 dolara na 106,73 dolara za barel, dok je na američkom tržištu za isporuke u septembru bila 1,11 dolara niža i iznosila je 91,55 dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik